MARKISER

Låt inte väggarna begränsa ditt hus

Genom vårt sortiment av utvändiga solskydd har du möjlighet att skapa nya rum, förlänga utomhussäsongen och reglera värme och ljus inomhus. Tillsammans med en bred kollektion av vävar finns det en mängd alternativ som kan passa ditt hus – från heltäckande terrassmarkiser till fönstermarkiser med screeneffekt.
fönstermarkiser-standardmarkiser-vertikala fönstermarkiser-markisoletter-korgmarkiser

Fönstermarkiser

Skydda ditt privatliv och njut av komforten!

Vare sig du vill kontrollera ljusinsläppet, dämpa inomhusvärmen eller skydda dina rum och din inredning, så har vi lösningar för dina fönster.

Vårt sortiment av fönstermarkiser innehåller ett varierat utbud av standardmarkiser, vertikala fönstermarkiser, markisoletter och korgmarkiser som tillsammans passar en mängd olika typer av fönster.

En bra lösning skänker välbehövlig skugga och svalka en solig sommardag. Samtidigt som den kan sänka dina energikostnader!

terassmarkis-uteplats-flexibelt-uterum

Terassmarkiser

Låt inte ditt uteliv styras av vädret!

En terrassmarkis kan förvandla din uteplats till ett trivsamt och flexibelt uterum. Våra terrassmarkiser kan beställas till uteplatser med taköverhäng eller helt öppna uteplatser beroende på vilken kassett du väljer.

Terrassmarkiser klarar av bredder upp till 700 cm och utfall upp till 400 cm – vilket täcker en totalyta av 28 m2!

Genom att kombinera väv och teknik kan du själv skapa en produkt som uppfyller dina behov.

 

pergola-elegant-uterum-uteplats

PERGOLA

Njut av det goda livet på din uteplats!

Pergolan är ett elegant och anpassningsbart utrymme utomhus. Lika tilltalande och mysigt öppet som stängt.

Mer tillgängligt än ett uterum och mer skyddat än med en terrassmarkis.

Med en pergola blir din uteplats en markant centralpunkt i ditt hem, samtidigt som du maximerar utnyttjandet av uteplatsen.

Styrning och Automatik

Merparten av vårt solskyddssortiment kan manövreras både med handkraft och med motor. De elektriska motorerna sitter helt dolda i solskyddens rör och behöver tillgång till elektrisk ström. En automatisk motorlösning är av förklarliga skäl något dyrare, men skänker å andra sidan mycket mer komfort och bekvämlighet. Fördelen med motor är också att kunna seriekoppla dina solskydd på en motor och därmed spara in på den totala installationskostnaden. Styrningen av solskyddsprodukter består i huvudsak av tre komponenter: motor, styrning och automatik.

motor-markis-screen-somfy

MOTORN

Motorn (elektrisk) motoriserad drift rullar dina solskydd upp och ner, ut och in.

Det finns motorer i flera utföranden; batteridriven, solcellsdriven, eller konstant strömförsörjd med 24V eller 230V beroende på vad motorn ska klara av. Flera av våra solskyddsprodukter kan även seriekopplas.

fjärrkontroll-markis-somfy

STYRNINGEN

Styrningen kan ske via trådbunden signal eller trådlös signal via fjärrkontroll. Den allra enklaste versionen består av en kabelmotor med brytare på väggen. Vilket man väljer beror på olika omständigheter, till exempel hur komplicerad ledningsdragningen blir eller hur solskyddet ska manövreras och förstås på vilken typ av automatik man vill använda.

vindmätare-markisskydd-somfy

AUTOMATIKEN

Automatiken sköter dina solskydd åt dig. Automatiken tar in olika typer av information som temperatur, veckodag och tid. Be­roende på preferenser matas dessa värden in och automatiken sköter sedan manövreringen åt dig. Alla kabelbundna motorer går att koppla mot befintliga styrsystem och kan även gruppstyras genom reläboxar. Tänk att solskyddet har möjligheten att själv reglera sig beroende på infallande solljus för att spara in både miljö och energiåtgång. Miljösmart, ekonomiskt och underbart bekvämt!

infravärme-markistillbehör

Tillbehör

Förenkla, förbättra, förädla. Våra markistillbehör kan komplettera din markis så att du riktigt kan slappna av och njuta. Låt en automatik manövrera markisen och förläng sommaren med stödben och kvartsvärmare. Stödbenen stöttar din markis i utsatta lägen så du kan njuta av skuggan trots att vinden ligger på lite grann. Värmaren ger dig omedelbar och energisnål värme till din terass. Kvartsvärmarna täcker upp till 14 m2 och värmer omedelbart efter start.